Naleśniki:
Ok. 400 gr pieczarek
1 średnia papryka
1 cebula
Ser
Przyprawy:
Przyprawy:
Sól
Pieprz
Olej bądź oliwa
Bułka tarta
jajko
WYKONANIE:
Farsz:
Dajemy pieczarki na patelnię.
Pieczarki „puszczą” wodę, jak ona odparuje dolewamy ciut oleju.
Dodajemy cebulkę i pieczarki.
Chwilę smażymy wszystko razem wymieszane.
Posypujemy solą i pieprzem do smaku.
Możemy jeszcze dodać sól i pieprz (jeśli jest taka potrzeba)
Krokiety:
Zwijamy najpierw dwa boki pionowe, z lewej do prawej i z prawej do lewej, a potem rolujemy z dołu do góry.
Krokiety maczamy w „roztrzepanym” jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz