SKŁADNIKI:
Składniki:
3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Buraki (w zależności ile się chce tego zrobić)
Ocet (łyżka na kg buraczków)
Chrzan (do smaku)
Ciutka cukru
Sól (pół łyżeczki na kg)
WYKONANIE:
Buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić.
Zetrzeć
Czerwone buraki umyć,
ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o
małych oczkach. Przełożyć do dużego garnka. Dodać ocet, chrzan, cukier i
sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystych i
suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.
Składniki wystarczą na około 9 słoiczków po 320 ml.
Smacznego.
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Przełożyć do garnka i dodać ocet, chrzan, sól i cukier.
Przełożyć do słoików.
Pasteryzować 10 minut.
Składniki:
3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz