wtorek, 25 grudnia 2012

Buraczki z chrzanem

SKŁADNIKI:
Składniki: 3 kg czerwonych buraków 4 łyżki octu 10% 4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka) 4 łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki soli

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
 Buraki (w zależności ile się chce tego zrobić)
Ocet (łyżka na kg buraczków)
Chrzan (do smaku)
Ciutka cukru
Sól (pół łyżeczki na kg)

WYKONANIE:
 Buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. 
Zetrzeć
Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do dużego garnka. Dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut. Składniki wystarczą na około 9 słoiczków po 320 ml. Smacznego.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
 Przełożyć do garnka i dodać ocet, chrzan, sól i cukier.
Przełożyć do słoików.
Pasteryzować 10 minut.
Składniki: 3 kg czerwonych buraków 4 łyżki octu 10% 4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka) 4 łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki soli

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl
3 kg czerwonych buraków 4 łyżki octu 10% 4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka) 4 łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki soli

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,buraczki_z_chrzanem
Copyright © Smaczny.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz