poniedziałek, 24 grudnia 2012

Twarożkowe ciacha z jabłkiem w cynamonie

SKŁADNIKI:
250 g twarożku tłustego
 250 g mąki (mniej niż szklanka)
 150 g margaryny
 jajo
cukier waniliowy
 3 łyżki cukru
 extrakt waniliowy
jabłko
cukier i cynamon do posypania jabłka
 szczypta proszku do pieczenia

WYKONANIE:
Składniki na ciasto wymieszać:
ja najpierw roztapiam margarynę z cukrem w garnku
potem dodaję mąkę i jak wystygnie jajko i twaróg
jabłka pokroić na małe kawałki posypać ciutką cukru i dużą ilością cynamonu
 ciasto rozwałkować 
wykrawać kawałki 
dawać na to kawałki jabłka i przykrywać znowu ciastem 
boki zlepić
piekarnik 180 stopni 
piec około 15 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz