szklanka mąki ryżowej (150 gr)
3 łyżki cukru
2 łyżki pasty z czerwonej fasoli
3/4 szklanki sezamu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zapomniałam do zdjęcia)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (zapomniałam do zdjęcia)
olej
WYKONANIE:
Jak zrobić pastę?:
Odcedzić i przepłukać fasolę.
Utrzeć.
Cukier rozpuścić w wodzie (1 i 1/2 łyżki).
Uformować kulki.
Ostudzić.
Do miski wlać wodę.
W rondlu rozgrzać olej.
Mam pytanie, ponieważ przygotowałem kulki zgodnie z przepisem ale przy smażeniu kulki w ogóle nie wypływają, robią się spieczone z zewnątrz, a w środku ciasto jest surowe, a powinny być miękkie i chrupiące niczym pączki. Co mogę robić źle?
OdpowiedzUsuńMąka ze złego ryżu.
OdpowiedzUsuń