czwartek, 21 grudnia 2017

Bigos wege.


SKŁADNIKI:

kostka tofu wędzonego
kiszona kapucha (moja tutaj)
cebula
ząbek czosnku
grzyby suszone
przecier pomidorowy
sos sojowy
liście laurowe
ziele angielskie
oregano 
Tymianek
majeranek (dwa ostatnie zapomniałam do zdjęcia ;) )
sól & pieprz
olej kokosowy

WYKONANIE:
Grzyby namoczyć dzień wcześniej.
Cebulę i pokrojony na plasterki czosnek zeszklić w garnku.

Kapuchę opłukać.

Odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki.
Dodać.

Zalać woda (ok litr) i poddusić pod przykryciem, aż kapusta "wypije" całą wodę (ok 30 min.). 
 Grzyby pokroić w kostkę.
Po tym czasie dodać sos sojowy, ziele, liście laurowe,grzyby oraz z 2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego.

Wsio wymieszać.

Gotować na wolnym ogniu ok. 2 godzin, albo do momentu aż kapusta będzie miękka.
Pod koniec już trzeba często mieszać, by się nie przypaliło.
Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć.


Dodać. 

 .Wymieszać.
SMACZNEGO :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz