SKŁADNIKI:
kostka tofu wędzonego
kiszona kapucha (moja tutaj)
cebula
ząbek czosnku
grzyby suszone
przecier pomidorowy
sos sojowy
liście laurowe
ziele angielskie
oregano
Tymianek
majeranek (dwa ostatnie zapomniałam do zdjęcia ;) )
sól & pieprz
olej kokosowy
WYKONANIE:
Grzyby namoczyć dzień wcześniej.
Cebulę i pokrojony na plasterki
czosnek zeszklić w garnku.
Kapuchę opłukać.
Odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki.
Dodać.
Zalać woda (ok litr) i poddusić pod przykryciem, aż kapusta "wypije" całą wodę (ok 30 min.).
Grzyby pokroić w kostkę.
Po tym czasie dodać sos sojowy, ziele, liście laurowe,grzyby oraz z 2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego.
Wsio wymieszać.
Gotować na wolnym ogniu ok. 2 godzin, albo do momentu aż kapusta będzie miękka.
Pod koniec już trzeba często mieszać, by się nie przypaliło.
Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć.
Dodać.
.Wymieszać.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz