(na małe)
Spód:
1/2 szklanki zmielonych migdałów
5 daktyli
2 łyżki tahini
łyżka wody
Masa:
kostka tofu naturalnego
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 szklanki puree z dyni (jak)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
7 łyżek syropu klonowego 20 gr
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki goździków (zapomniałam do zdjęcia ;) )
pół łyżeczki anyżu(zapomniałam do zdjęcia ;) )
pół szklanki mleczka kokosowego
łyżka soku z cytryny
WYKONANIE:
Spód:
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min.
Piekarnik - 180 stopni
Piec ok. 15 minut.
Zmniejszyć temp do 120 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz