poniedziałek, 11 grudnia 2017

Tofurnik dyniowy z korzenną nutą na migdałowo daktylowym spodzie.


SKŁADNIKI:
(na małe)
Spód:
1/2 szklanki zmielonych migdałów
5 daktyli
2 łyżki tahini
łyżka wody

Masa:

kostka tofu naturalnego
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 szklanki puree z dyni (jak)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
7 łyżek syropu klonowego 20 gr
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki goździków (zapomniałam do zdjęcia ;) )
pół łyżeczki anyżu(zapomniałam do zdjęcia ;) )
pół szklanki mleczka kokosowego
łyżka soku z cytryny

WYKONANIE:
Spód:
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min.
Zmiksować z tahini i migdałałami.


Masa: 
Plus tofu.
Wsio zmiksować na jednolitą masę.
Na dno tortownicy wyłożyć spód na to resztę.

Piekarnik - 180 stopni
Piec ok. 15 minut.
Zmniejszyć temp do 120 stopni.
Piec 45 minut.

 SMACZNEGO :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz