czwartek, 28 grudnia 2017

Rafaello bez migdała w środku ;) (kokosowe kulki jaglane)


SKŁADNIKI:

pół szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/3 szklanki mleka kokosowego
3 łyżki gr migdałów mielonych
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
pół szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki cukru 

WYKONANIE:
Kaszę wypłukać i przelać wrzątkiem.
Zalać szklanką mleka kokosowego.

Gotować około 15 min. do czasu wchłonięcia całego mleka.

 Resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim cukier.

Dodać.

Garnek z kaszą zawinąć w gruby ręcznik i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie dodać zmielone migdały, wiórki kokosowe i olej.

Wymieszać i odstawić do wychłodzenia.
Formować kulki.

Wstawić do lodówki.
Jak stwardnieją obtoczyć każdą w rozpuszczonym oleju kokosowym i wiórkach.

Gotowe przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz