SKŁADNIKI:
pół szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/3 szklanki mleka kokosowego
3 łyżki gr migdałów mielonych
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
pół szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki cukru
WYKONANIE:
Kaszę wypłukać i przelać wrzątkiem.
Zalać szklanką mleka kokosowego.
Gotować około 15 min. do czasu wchłonięcia całego mleka.
Resztę mleka zagotować i rozpuścić w nim cukier.
Dodać.
Garnek z kaszą zawinąć w gruby ręcznik i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie dodać zmielone migdały, wiórki kokosowe i olej.
Wymieszać i odstawić do wychłodzenia.
Formować kulki.
Wstawić do lodówki.
Jak stwardnieją obtoczyć każdą w rozpuszczonym oleju kokosowym i wiórkach.
Gotowe przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz