SKŁADNIKI:
5 łyżek oleju kokosowego
3 łyżki kakao
1/3 szklanki syropu klonowego
5 łyżek tahini
5 łyżek wiórek kokosowych
Opcjonalnie
płatki migdałów
bakalie i inne
WYKONANIE:
Olej
kokosowy oraz tahini podgrzać w garnku do rozpuszczenia.
Dodać
kakao i dokładnie wymieszać, pozbywając się grudek.
Zdjąć z ognia,
posłodzić do smaku syropem klonowym.
Dodać wiórki
kokosowe i dokładnie wymieszać.
Masę przelać do silikonowych foremek.
Posypać czym się chce,albo niczym ;)
Włożyć do zamrażarki na
przynajmniej 1 godzinę.
Po tym czasie czekoladki można przełożyć do
lodówki, lub trzymać je w zamrażarce i wyjmować gdy najdzie nas ochota
na coś słodkiego.
Nie trzymać za długo poza lodówką, bo się rozpuszczą.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz