wtorek, 19 grudnia 2017

Wege czekoladki kokosowe.


SKŁADNIKI:


5 łyżek oleju kokosowego
3 łyżki kakao
1/3 szklanki syropu klonowego
5 łyżek tahini
5 łyżek wiórek kokosowych
Opcjonalnie
płatki migdałów
bakalie i inne

WYKONANIE:
 Olej kokosowy oraz tahini podgrzać w garnku do rozpuszczenia.

 Dodać kakao i dokładnie wymieszać, pozbywając się grudek.

Zdjąć z ognia, posłodzić do smaku syropem klonowym.
 Dodać  wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.

Masę przelać do silikonowych foremek.

Posypać czym się chce,albo niczym ;)
Włożyć do zamrażarki na przynajmniej 1 godzinę.
 Po tym czasie czekoladki można przełożyć do lodówki, lub trzymać je w zamrażarce i wyjmować gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Nie trzymać za długo poza lodówką, bo się rozpuszczą.
SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz