poniedziałek, 18 grudnia 2017

Piernik pomidorowy (bezglutenowy, wege).

SKŁADNIKI:

szklanka krojonych pomidorów z puszki
banan
1/2 szklanki oleju kokosowego
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki orkiszowej bądź mic mąki ryżowej i 2 łyżek mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
1 łyżka kakao
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

WYKONANIE:
W jednym garnku wymieszać suche rzeczy.


W drugim zblendować mokre.



Połączyć.
Wymieszać za pomocą trzepaczki najlepiej.

Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Piec 45 - 50 minut.

SMACZNEGO :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz