SKŁADNIKI:
1 kg kiszonej kapusty
grzyby suszone (ile kto chce ;) )
1/ 2 cebule
kminek
można też dodać:
ziele angielski
liść laurowy
WYKONANIE:
Kapuchę moczymy z pół godziny w wodzie (by za kwaśna nie była)
Grzyby zalewamy wodą i gotujemy aż zmiękną.
Kapuchę odcedzamy i wkładamy na nowo do garnka, dodajemy kminku, ziela i liścia i dusimy z 30 minut. (albo po prostu do miękkości)
Cebulkę kroimy w małą kosteczkę i zarumieniamy na patelni.
Grzyby odcedzamy (nie wylewamy wody) i kroimy w kostkę.
Wszystko razem mieszamy i zalewamy woda pozostałą z grzybków.
Wszystko dusimy jakiś czas, potem odkrywamy garnek i gotujemy dalej aż woda wyparuje.
grzyby suszone (ile kto chce ;) )
1/ 2 cebule
kminek
można też dodać:
ziele angielski
liść laurowy
WYKONANIE:
Kapuchę moczymy z pół godziny w wodzie (by za kwaśna nie była)
Grzyby zalewamy wodą i gotujemy aż zmiękną.
Kapuchę odcedzamy i wkładamy na nowo do garnka, dodajemy kminku, ziela i liścia i dusimy z 30 minut. (albo po prostu do miękkości)
Cebulkę kroimy w małą kosteczkę i zarumieniamy na patelni.
Grzyby odcedzamy (nie wylewamy wody) i kroimy w kostkę.
Wszystko razem mieszamy i zalewamy woda pozostałą z grzybków.
Wszystko dusimy jakiś czas, potem odkrywamy garnek i gotujemy dalej aż woda wyparuje.
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń