250g mąki pszennej (około półtorej szklanki)
2 jajka
250ml wody (szklanka)
250ml mleka (szklanka)
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
olej bądź oliwa (ja zazwyczaj oliwy do wszystkiego używam zdrowsza :))
olej bądź oliwa (ja zazwyczaj oliwy do wszystkiego używam zdrowsza :))
WYKONANIE:
Jeśli masa jest za gęsta dodajemy wody, jeśli za
rzadka mąki.
Na patelni podgrzewamy olej (bądź oliwę) na to
wylewamy ciasto tak by zakryło całą patelnię.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Można podawać z dżemem, białym serem, zrobić cosik takiego ;) http://szalenstwa-kulinarne.blogspot.com/2012/12/nalesniki-z-czyms.html czy zrobić krokiety.
Można podawać z dżemem, białym serem, zrobić cosik takiego ;) http://szalenstwa-kulinarne.blogspot.com/2012/12/nalesniki-z-czyms.html czy zrobić krokiety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz