niedziela, 20 stycznia 2013

Cynamonowe rolls



SKŁADNIKI:
Opakowanie ciasta francuskiego 
Miód

Cukier (wg uznania)

Cynamon (wg uznania)

 Opcjonalnie:
rodzynki

 WYKONANIE:
Ciasto francuskie wyciągamy z lodówki by się "ogrzało"
Po jakimś czasie smarujemy miodem. 
Posypujemy cukrem (miód jest słodki, więc mało cukru, albo wcale) oraz cynamonem. 
Opcjonalnie rodzynkami
Rolujemy dwustronnie  tak, aby dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku. 

Ciasto kroimy na kawałki o długości około 1 cm. 
Te kawałki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut, aż nabiorą złocistego koloru.

2 komentarze:

  1. Oh, dałaś mi dobry pomysł na jedzonko w walentynki, zrobię sobie i będę się pocieszać ^_-

    OdpowiedzUsuń
  2. Przybywaj tutaj na walentynki :D Zrobimy coś razem :D

    OdpowiedzUsuń