poniedziałek, 28 stycznia 2013

Paprykarz szczeciński domowej roboty


SKŁADNIKI

1 duża makrela wędzona
woreczek ryżu długoziarnistego
 cebula
3 -4 łyżki oleju lub oliwy 
100 - 200g koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
sproszkowana papryka słodka i ostra

WYKONANIE: 
Ryż ugotować i przestudzić. 

Makrele "oczyścić". 

Cebulę pokroić w kostkę i ją zeszklić.

Dodać do niej koncentrat pomidorowy. 

Ryż.
Makrelę. 
 
Wymieszać. 

Doprawić do smaku i dodać 2-3 łyżki oliwy. 
Paprykarz można przełożyć do słoiczków, wlać na wierzch łyżkę oliwy, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz