wtorek, 6 października 2015

Zupa z buraków z imbirem.


SKŁADNIKI:
3 buraki
2 - 3 ziemniaki
ząbek czosnku
kawałek imbiru
oliwa
sól, pieprz
WYKONANIE:
Buraki wymyć i obrać.
Zetrzeć na tarce.
 Ziemniaki obrać umyć i ugotować.
Pokroić w kostkę.
Ja jednego pokroiłam w kostkę i ugotowałam z ziemniakami.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Wrzucić czosnek i imbir i chwilę podsmażyć.
Dodać buraki.
Smażyć ok 10 min.
Dodać rosół.
Wlać do garnka.
Dodać ziemniaki i buraka.

Gotować ok 30 min.

 Można zmiksować, ale można też zostawić jak jest.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz