piątek, 1 lutego 2013

Croisanty z serem



Chciałam sama zrobić ciasto i nawet poszłam do biedronki po produkty. 
Niestety zanim doszłam do produktów w oczy rzuciło mi się gotowe ciasto ……………….. moje lenistwo zwyciężyło ;)

SKŁADNIKI:
Ciasto na croissanty 
ser ;)

WYKONANIE:
Ciasto rozwinąć.
Pozostawić aż nabierze temperatury pokojowej.
Podzielić je na równe trójkąty.
Na każdy dać kawałek sera (można dodać szynkę, ale ja nie lubię ;) )
Zwinąć od zewnątrz do środka.
Piekarnik nagrzać do 165 stopni.
Piec około 20 minut aż croissanty nabiorą złoto – brązowego koloru.



Jak ktoś chce na słodko to można dać do środka marmoladę czy nutellę czy co kto chce słodkiego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz