ciasto francuskiego
1 lub 2 jabłka
cynamon
cukier
cukier
ekstrakt lub cukier wanilinowy
jajo
WYKONANIE:
Ciasto
francuskie (ja kupiłam w Biedronce i do tego użyłam połowę drugą połowę użyłam do paluchów serowych) wyciągnąć z lodówki i pozostawić na jakiś czas, aby ogrzało się
do temperatury pokojowej.
Pokroić w prostokąty.
Polać ciutką extraktu waniliowego i posypać cukrem waniliowym.
Albo można to albo to.
Można to tez pominąć ;)
Na jednej połówce ponacinać kawałki.
Polać ciutką extraktu waniliowego i posypać cukrem waniliowym.
Albo można to albo to.
Można to tez pominąć ;)
Na jednej połówce ponacinać kawałki.
Jabłko (jabłka) obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ze skórek zaparzyłam pyszną herbatkę :D
Ze skórek zaparzyłam pyszną herbatkę :D
Dać na patelnię.
Chwilę podsmażyć.
Można też jabłka pokroić na małe kawałki, kłaść na połówkę ciasta i wtedy posypać cynamonem i cukrem.
Piec w 220oC przez około 10- 12 minut (aż się zarumienią).Można też jabłka pokroić na małe kawałki, kłaść na połówkę ciasta i wtedy posypać cynamonem i cukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz