poniedziałek, 27 listopada 2017

Tofu burgery.

SKŁADNIKI:

kostka tofu naturalnego
łyżka tahini lub uprażonego sezamu
 łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki płatków owsianych
 pół cebuli
pół marchewki
2 cm imbiru
sól (z pół łyżeczki)
olej



WYKONANIE:
 Tofu rozdrobnić.
Dodać tahini.
Cebulę pokroić na małe kawałki.
Marchewkę zetrzeć na tarce (grube oczka) i dodać.
Imbir zetrzeć i też dodać.
Dodać mąkę oraz płatki.
Posolić.

 Wymieszać.
Lepić kotlety.
Rozgrzać olej.
Wrzucać kotlety i smażyć z obu stron.
Można jeść takie (są jakby surowe) ,albo można jeszcze dać do piekarnika 180 stopni - 20 min.

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz