środa, 8 listopada 2017

Kotlety z dyni, kukurydzy i ryżu.

SKŁADNIKI:
1/4 dyni
0,5 szklanki ryżu
0,5 cebuli
1/4 puszki kukurydzy
1/4 szklanki bułki tartej
0,5 łyżki curry
łyżka mąki ziemniaczanej
sól & pieprz
olej
bułka tarta do obtaczania

WYKONANIE:
Z dyni wywalić pestki.
Obrać zetrzeć na tarce.
Ryż ugotować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku.
Dodać startą dynię.
Mieszając smażyć 5 min.
Do miski lub garnka wsypać ryż, dynię, cebulę, kukurydzę.
Dodać, curry, bułkę tartę, sól & pieprz.
 Dodać mąkę ziemniaczaną.

Wymieszać.
Formować kotlety.
Obtoczyć w bułce.

I do lodówki do schłodzenia.
Zimne kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.


SMACZNEGO :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz