poniedziałek, 13 listopada 2017

Batoniki. Bez pieczenia.


SKŁADNIKI:

sezam biały i czarny (może być oczywiście tylko jeden rodzaj)
siemię lniane
nerkowce
płatki owsiane pół szklanki
cynamon
miód - 3 łyżki

WYKONANIE:
Płatki zarumienić na suchej patelni.

"Rozwalić" nerkowce na mniejsze części.
Dodać sezam, siemię, pestki dyni, nerkowce również uprażyć dodać rodzynki i żurawiny.


Miód podgrzać w garnku z cynamonem.
Dodać płatki i resztę.
 Wymieszać.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyłożyć na nią masę.
Wyrównać.
Najlepiej przykryć folią aluminiową i ugnieść.
Jeszcze ciepłą pokroić na porcje, jak wystygnie będzie zbyt twarda.


SMACZNEGO :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz