środa, 15 listopada 2017

Smalec wege ze skwarkami.

SKŁADNIKI:

2 cebule
ok. 6 kotletów sojowych
jabłko
1 i 1/2 szklanki oleju kokosowego
sól
majeranek(łyżka)

Opcjonalnie:
sos sojowy

WYKONANIE:
Kotlety sojowe ugotować wg przepisu.

Odsączyć.
Pokroić w drobną kostkę.
Jeśli są mało słone można polać troszkę sosem sojowym albo dosolić.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Zeszklić na oleju kokosowym (1/2 szklanki) oleju kokosowego.

Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę.

Wykorzystanie skórki tutaj.
Do cebuli po zeszkleniu dodać kotlety sojowe i jabłko.
Po ok. 3 minutach dodać resztę oleju kokosowego rozpuszczonego.
Smażyć do zbrązowienia skwarek.
Wyłączyć gaz,
Dodać sól i majeranek.

SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz