piątek, 6 marca 2015

Kandyzowane jabłka z cynamonem.

SKŁADNIKI:


Robiłam na próbę to mało
Jabłko.
Cynamon.
Cukier.
Woda.
proporcja 1:1 czyli np. litr wody na kg cukru


WYKONANIE:

Jabłko obrać.

Nie wyrzucać skórek. Dobre są na nerwy ;) (przepis)
Usunąć "środek".
Pokroić w kostkę.

Wodę wlać do garnka.
Dodać cukier.

Gotować, aż cukier się rozpuści.
Dodać cynamon wg. uznania (u mnie łyżka).

Kiedy syrop się zagotuje dodać jabłko.

Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Gdy woda wyparuje zakończyć gotowanie.
Wyłożyć owoce na papier.

Osuszyć.
Pozostał sos cynamonowo karmelowy i wlałam go do miseczki, bo cosik wymyślę co z nim zrobić ;)
Wsio ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz