SKŁADNIKI:
4-6 dużych cebul
łyżka masła
olej do smażenia
2 łyżki mąki (aby zagęścić jeśli ktoś chce)
ząbek czosnku
czubata łyżka tymianku
litr rosołu
sól
Opcjonalnie:
pieprz
litr rosołu
sól
Opcjonalnie:
pieprz
Opcjonalnie:
Ugotować rosół: tutaj przepis
Cebula nie
może być jedynie zeszklona, ale też nie przypalona.
Opcjonalnie:
Dodać białe wino. Gotować 1 minutę.
Opcja 1:
Pod koniec gotowania do zupy dodać żółty ser i
dokładnie wymieszać.
Opcja 2:
Można też ser zapiec na grzankach (np z 10 min. w piekarniku, ale mi się nie chciało i na patelni zrobiłam ;) )
i potem dodać do zupy.
i potem dodać do zupy.
Robiłam podobną, tyle że na koniec miksowałam, bardzo dobra! :)
OdpowiedzUsuń