poniedziałek, 23 lipca 2018

Ogórki Curry.


SKŁADNIKI:

ogórki 2 kg
cebula
gorczyca
owoce jałowca 

Zalewa:
litr wody
3/4 szklanki octu
3/4 szklanki cukru
2 łyżki soli
3 łyżki curry 
kurkuma łyżeczka 

Opcjonalnie:
liście selera

WYKONANIE:
Zalewa:


Litr wody zagotować z  3/4 szklanki octu, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżkami soli, 3 łyżkami curry oraz łyżeczką kurkumy.

Do słoików:
Na dno słoików dać z dwa liście selera, krążek cebuli, 2 ziarna jałowca i kilka ziarenek gorczycy.
Na to pokrojone ogórki.

Na wierzch ogórków jeszcze krążek cebuli i liście selera.

Zalać zalewą.
Pasteryzować 10 min.

Wyciągnąć i położyć do góry dnem.
SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz