czwartek, 5 lipca 2018

Kiszonka wielowarzywna.


SKŁADNIKI:

kalafior
papryka zielona, czerwona i żółta (nie wiem dlaczego nie dałam do zdjęcia ;) )
ogórki gruntowe
fasolka szparagowa
cukinia
czosnek
chrzan
koper
sól
Opcjonalnie:
imbir

tymianek (rośnie u mnie na balkonie to zdjęcie "żywego")

WYKONANIE:
Warzywa umyć.
Kalafior podzielić na różyczki.
Papryki pokroić na kawałki.

Czosnek i chrzan (obrane)  pokroić.

Cukinię pokroić w krążki.

Ogórek pokroić w paski.

Fasolkę umyć i poobcinać końcówki.

Koper wymyć.

Imbir i tymianek nie dałam do wszystkiego chcąc wypróbować smaki.


 
Układać w słoikach warstwowo.


Wodę z solą zagotować (łyżka soli na litr).
Zalać.
Zakręcić słoiki i odstawić najlepiej na tacę, bo kisząc się może trochę wyciec.

SMACZNEGO :)

1 komentarz: