kalafior
papryka zielona, czerwona i żółta (nie wiem dlaczego nie dałam do zdjęcia ;) )
ogórki gruntowe
fasolka szparagowa
cukinia
czosnek
chrzan
koper
sól
Opcjonalnie:
imbir
tymianek (rośnie u mnie na balkonie to zdjęcie "żywego")
WYKONANIE:
Warzywa umyć.
Kalafior podzielić na różyczki.
Papryki pokroić na kawałki.
Cukinię pokroić w krążki.
Ogórek pokroić w paski.
Fasolkę umyć i poobcinać końcówki.
Układać w słoikach warstwowo.
Wodę z solą zagotować (łyżka soli na litr).
Zalać.
Zakręcić słoiki i odstawić najlepiej na tacę, bo kisząc się może trochę wyciec.
SMACZNEGO :)
Wspaniały pomysł!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kiszonki wszelakie...
:)