SKŁADNIKI:
10 ziemniaków
mały kalafior
cebula
por
bułka tarta (szklanka)
mąka ziemniaczana 3 łyżki
WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować.
Ostudzić.
Kalafior podzielić na różyczki, wymyć i ugotować
Ostudzić.
Oba w posolonej wodzie.
Cebulę i pora poszatkować.
Posolić.
Podsmażyć na złoto.
Kalafior zmiksować.
Dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki.
Dodać cebulę i pora.
Dodać bułkę tartą, posolić i popieprzyć.
Dodać mąkę ziemniaczaną.
Wymieszać.
Odstawić na ok. 20 min.
Formować kotlety.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu aż staną się złote.
Można też smażyć na patelni.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz