piątek, 29 czerwca 2018

Kotlety z kalafiora i ziemniaków.


SKŁADNIKI:

10 ziemniaków
mały kalafior
cebula
por
bułka tarta (szklanka)
mąka ziemniaczana 3 łyżki

WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować.
Ostudzić.
Kalafior podzielić na różyczki, wymyć i ugotować
Ostudzić.
Oba w posolonej wodzie.

Cebulę i pora poszatkować.
Posolić.
Podsmażyć na złoto.

Kalafior zmiksować.

Dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki.

Dodać cebulę i pora.

Dodać bułkę tartą, posolić i popieprzyć.

Dodać mąkę ziemniaczaną.

Wymieszać.
Odstawić na ok. 20 min.
Formować kotlety.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu aż staną się złote.


Można też smażyć na patelni.
SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz