poniedziałek, 25 czerwca 2018

Burgery fasolowo marchewkowo jaglane.


SKŁADNIKI:

3/4 szklanki startej marchewki
3/4 szklanki kaszy jaglanej
szklanka czerwonej fasoli
łyżeczka sosu sojowego
1/2 cebuli
ciut startego imbiru
2 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
olej

WYKONANIE:
Fasolę zmiksować z olejem.



Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Cebulę i czosnek posiekać.
Imbir zetrzeć.

Dodać do fasoli.

Kaszę przepłukać.
Ugotować wg.przepisu.
Wsio wymieszać.


Zwilżonymi dłońmi formować kotlety.

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni.
Piec kotlety 30 - 40 minut.

W połowie odwróciłam je na drugą stronę, ale nie trzeba.


SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz