150 g sezamu
1/3 szklanki cukru
2 łyżki wody
1 łyżka miodu
WYKONANIE:
Odstawić do ostygnięcia.
Przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia.
Do garnka wsypać cukier.
Dodać 2
łyżki wody.
Wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się skarmelizuje (trzeba uważać ja już spaliłam garnek ;) )
Wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż się skarmelizuje (trzeba uważać ja już spaliłam garnek ;) )
Do karmelu dodać
miód i dokładnie wymieszać.
Teraz musimy działać szybko :)
Na
papier do pieczenia wylać masę sezamową.
Położyć na to drugi
arkusz papieru.
Poczekać aż trochę
przestygnie po czym odkleić również papier, który znajdował się
na spodzie masy sezamowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz