SKŁADNIKI:
szklanka śmietany 30% lub 36%,
1 płaska łyżka cukru zwykłego cukru lub cukru pudru,
kilka kropel aromatu waniliowego (można też dać łyżeczkę cukru wanilinowego zamiast aromatu)
WYKONANIE:
Śmietanę trzeba mocno schłodzić w lodówce.
Dobrze byłoby chłodzić
też miskę (najlepiej metalową), w której będziemy śmietanę ubijać.
Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i zaczynamy miksować mikserem.
Schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i zaczynamy miksować mikserem.
Kiedy śmietana trochę zgęstnieje, dodajemy pozostałe
składniki czyli cukier lub cukier puder, cukier waniliowy.
Ubijamy śmietanę na sztywno, czyli tak, aby nie wypadła z miski
kiedy przekręcimy ją do góry nogami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz