poniedziałek, 28 listopada 2016

Zupa czosnkowa.


SKŁADNIKI:

ok 10 ząbków czosnku
3- 4 duże ziemniaki
cebula
sól & pieprz
zioła prowansalskie
kurkuma (można pominąć, ale ja daje, bo zdrowa ;) )


WYKONANIE:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Czosnek obrać i posiekać.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Do gara olej.
Rozgrzać.
Na to cebulę do zeszklenia.
Dodać czosnek i ziemniaki.

Podsmażyć ok 5 minut pod przykryciem.
Dodać do rosołu.
Gotować do momentu aż bydzie wsio miękkie.
Potraktować blenderem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i kurkumą.
Można podawać z grzankami.
SMACZNEGO :D




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz