środa, 9 listopada 2016

Placki z dyni z korzenną nutą.


SKŁADNIKI:

szklanka mąki
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
1/2 szklanka puree z dynii
szklanka jogurtu naturalnego
jajo
olej
 po pol łyżeczki (ja dałam więcej, bo lubię korzenny smak :) ):
imbiru suszonego
gałki muszkatołowej
cynamonu
anyżu
goździków mielonych
 (albo można przyprawę do piernika)

WYKONANIE:
Dynię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę.

Do gara z odrobiną wody.

Gotować aż dynia się rozpadnie i nie będzie wody.
Zmiksować.

Dodać resztę składników.


Wymieszać trzepaczką.


Na patelni rozgrzać olej.
 Ciasto nakładać łyżką.

Piec z obu stron do zarumienienia.

Gotowe.
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz