niedziela, 27 marca 2016

Napar z zielonej herbaty, imbiru i cynamonu.


SKŁADNIKI:
imbir
cynamon
zielona herbata
Opcjonalnie:
cytryna

WYKONANIE:

Do gara wlać litr wody.
Dodać po łyżeczce cynamonu i imbiru (może być sproszkowany bądź "żywy" pokrojony na małe kawałki lub starty na tarce). 
Zagotować.
Gotować 5 minut. 

Zdjąć z ognia.
Dodać dwie łyżeczki zielonej herbaty.
Pozostawić na 5 minut.

Odcedzić.
Można dodać sok z cytryny (mi tak bardziej smakuje).
Można także dosłodzić miodem.


O jakiej porze pić napar?
Można popijać cały dzień, ale żeby maksymalnie wykorzystać odmładzającą siłę tego naparu, zaleca się jego picie:
- na czczo, przynajmniej pół godziny przed śniadaniem.
- między posiłkami, przynajmniej pół godziny przed.
Nie zalecamy spożywać tego naparu po południu, ponieważ ze względu na jego właściwości moczopędne i oczyszczające będziesz musiała wstawać w nocy do 
 
 
 
Kiedy napar z zielonej herbaty, imbiru i cynamonu jest wskazany? :
- do leczenia nadwagi i otyłości oraz w przypadku trudności ze zrzuceniem zbędnych kilogramów 
 - do zwalczania problemu nadmiernego zatrzymywania wody w tkankach, oczyszczania jelita grubego, usuwania uczucia ciężkich nóg, doskonały w przypadku obrzęku powiek
- do leczenia schorzeń układu krążenia oraz obniżania poziomu cholesterolu i triglicerydów we krwi
- do leczenia oziębłości i braku libido
-do leczenie zapalenia dziąseł, próchnicy i innych problemów z zębami
- do leczenia niestrawności oraz nadkwaśności żołądka
- do leczenia cukrzycy typu II
- do zwalczania fibromialgii, chronicznego zmęczenia oraz wyczerpania organizmu
- doskonały dla zmarzluchów
- idealny dla osób z genetycznymi predyspozycjami do nowotworów
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz