środa, 26 sierpnia 2015

Zupa krem z papryki i pomidorów.


SKŁADNIKI:

3 papryki
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka majeranku
łyżeczka tymianku
sól i pieprz
olej bądź oliwa
rosół (zrobiony tak, ale bez mięcha)

WYKONANIE:
Cebulę drobno pokroić.

Czosnek przecisnąć przez praskę.
Posolić.
Zeszklić.
Paprykę pokroić w kostkę.
Z pomidora ściągnąć skórkę (jak).
Pokroić.

Paprykę  podsmażyć z 5 minut.
Do papryki dodać pomidory.
Dodać przyprawy.
Podsmażyć 10 - 15 minut.
Dodać cebulę z czosnkiem.
Podsmażyć 3- 5 minut.
Wlać rosół (tym razem bez mięcha zrobiłam czyli warzywny).
Gotować ok 30 minut.
Zmiksować.

Zagotować.
SMACZNEGO :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz