wtorek, 4 sierpnia 2015

Warzywa na patelnię z sosem grzybowym.

SKŁADNIKI:

cukinia
pomidor
papryka
ogórek
pieprz (zapomniałam do zdjęcia ;))
olej bądź oliwa (tysz ni ma na zdjęciu ;) )
Sos:

grzyby suszone
śmietana
mąka do zagęszczenia sosu (u mnie graham)
sól (u mnie tylko morska)

WYKONANIE:

Cukinię, pomidor i paprykę umyć i pokroić na kawałki.
Ogórka umyć, obrać i pokroić.


Posolić i popieprzyć.
Wrzucić cukinię na patelnię.

Podsmażyć chwilę.
Dodać paprykę.

Dalej podsmażyć.
Dodać ogórek.

Podsmażyć.
Dodać pomidor.

Wsio razem podsmażyć pod przykryciem.
Sos:
Grzyby namoczyć z 24 godziny.

Na drugi dzień pokroić.

Wrzucić na patelnię, posolić i podsmażyć.

Przerzucić do garnka.

Dodać śmietanę.


Trochę podgotować.
Dodać mąki.

I znowu chwilę podgotować.

Jeśli robimy warzywa bez sosu to oczywiście tego dalej nie robić ;)
Jeśli dodajemy sos:
Dodać.

Wsio wymieszać.
Chwilę poddusić.


Można podawać samo lub z ryżem, kaszą czy makaronem.
Bez sosu też pycha ;) 

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz