środa, 26 lutego 2014

Buraczane burgery

SKŁADNIKI:
1 duży burak lub 2 mniejsze
1/2 korzenia selera
1 duży ziemniak lub 2 małe
1 ząbek czosnku
2 jajka
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej bądź oliwa
z tych proporcji wyszło 8 dużych burgerów

WYKONANIE:
Buraka, ziemniaka i seler umyć.
Gotować ze skórką do miękkości, ale by się nie rozgotowały.

Jaja roztrzepać.
Dodać bułkę.

Odstawić na chwilę.
Warzywa obrać.
Zatrzeć na tarce.

Dodać wyciśnięty ząbek czosnku.

Przyprawić.

Wymieszać z jajami.

Ugnieść kotlety.
Jak będą za rzadkie dodać trochę bułki tartej

Smażyć na rozgrzanej oliwie na patelni.

1 komentarz:

  1. trzeba spróbować, bo nie wiadomo czy to się nadaje do jedzenia

    OdpowiedzUsuń