piątek, 7 lutego 2014

Czipsy a'la salt & vinegar na 2 sposoby



SKŁADNIKI:
Ziemniak
Cukinia (a tak na spróbowanie wzięłam ;) )
ocet
sól
oliwa

WYKONANIE:


Ziemniaki i cukinię obrać .


Umyć.
Pokroić na cienkie plasterki. 


Na plasterki pędzelkiem nałożyć ocet (z obu stron).

Na spróbowanie na połowę nałożyłam też oliwę.
Posolić. 


 Ułożyć obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 
Piec ok 6 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni (górna grzałka). 
Potem dać na termoobieg na 10 minut.
Po wyłączeniu piekarnika poczekać chwilę, aż chipsy ostygną i nabiorą chrupkości. 


 Sposób drugi
Ziemniaki obrać .
Umyć.
Pokroić na cienkie plasterki. 
  Talerz z mikrofali cieniutko oliwą.
Dać na to plasterki ziemniaka i cukinii.

Na plasterki pędzelkiem nałożyć ocet (z obu stron).

Posolić. 
 
Piec 5 minut na najwyższej mocy kuchenki.



Chipsy

  • 1 kabaczek
  • 1 bakłażan
  • ocet z białego wina
  • oliwa
  • sól
- See more at: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2011/08/chipsy.html#sthash.8gQVDTlH.dpuf
Chipsy

  • 1 kabaczek
  • 1 bakłażan
  • ocet z białego wina
  • oliwa
  • sól
- See more at: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2011/08/chipsy.html#sthash.8gQVDTlH.dpuf
Chipsy

  • 1 kabaczek
  • 1 bakłażan
  • ocet z białego wina
  • oliwa
  • sól
- See more at: http://blog.polskiesouthbeach.pl/2011/08/chipsy.html#sthash.8gQVDTlH.dpuf

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz