środa, 5 marca 2014

Placki z kalafiora


SKŁADNIKI:
Ja zrobiłam z połowy porcji tym razem, ale piszę całe.

1 kalafior
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej kolendry
1 płaska łyżka curry 
1 płaska łyżeczka kurkumy
szczypta  chili
ok. 4-6 łyżek mleka
olej bądź oliwa

WYKONANIE:
Kalafior ugotować  do miękkości, ale uważając by się nie rozgotował.
Odcedzić
Ostudzić.
Zetrzeć na tarce.

Pietruszkę i koperek posiekać.

Wsio przełożyć do naczynia.
Dodać mąkę, jajka, posiekane zioła i przyprawy. 
Wymieszać.
Dodać stopniowo mleko, tak by powstało gęste ciasto.
Smażyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz