SKŁADNIKI:
cukinia
biała część pora
2 ząbki czosnku
ok. 5 ogórków kiszonych
1 cebula
grzyby
1 jajko
2-3 łyżki mąki
ok. 5 ogórków kiszonych
1 cebula
grzyby
1 jajko
2-3 łyżki mąki
bazylia z pół garści
sól, pieprz
olej bądź oliwa do smażenia (u mnie zawsze oliwa, bo zdrowiej :))
Opcjonalnie:
ok 4 ogórki kiszone
olej bądź oliwa do smażenia (u mnie zawsze oliwa, bo zdrowiej :))
Opcjonalnie:
ok 4 ogórki kiszone
WYKONANIE:
Odstawić na pól godziny aż puści sok ,który należy odcisnąć
i wylać.
Por pokroić na cienkie talarki.
Cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Opcjonalnie:
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wszystko wymieszać.
Dodać jajko, mąkę i przyprawy.
Na rozgrzany tłuszcz układać łyżką małe placki.
Smażyć z obydwóch stron.
Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.
Cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Opcjonalnie:
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wszystko wymieszać.
Dodać jajko, mąkę i przyprawy.
Na rozgrzany tłuszcz układać łyżką małe placki.
Smażyć z obydwóch stron.
Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz