ryba filet (ile to kto ile chce zjeść ;) )
ciasto francuskie
jajo
sól
pomidor
dwa ząbki czosnku
kawałek żółtego sera
bazylia wg. uznania
oregano wg.uznania
(to są składniki na jeden filet)
sól, pieprz
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wymieszać.
Dać do garnka z małą ilością oliwy.
Podgotować.
Gotując rozgniatać.
Dobrze wymieszać.
Chwilę jeszcze podgotować.Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Dodać do pomidorów.Podgotować.
Gotując rozgniatać.
Dobrze wymieszać.
Chwilę jeszcze podgotować.Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wymieszać.
Ryba
Z ciasta francuskiego powycinać prostokąty w zależności jak duże chce się mieć danie.
Nakryć drugą połową ciasta.
Zlepić ciasto z każdej strony.
Zlepić ciasto z każdej strony.
Wyłożyć na blachę.
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.
Zapiekać rybę 10 minut.
Podnieść temperaturę do 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz