SKŁADNIKI:
główka kapuchy
pęczek koperku
cebula
pieczarki
masło
mąka pszenna
sól & pieprz
WYKONANIE:
Kapuchę oczyścić z zewnętrznych liści.
Poszatkować.
Cebulę i pieczarki w kostkę pokroić.
W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć cebulę dodać pieczarki.
Smażyć do miękkości.
Kapuchę gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Koperek wymyć.
Poszatkować.
Kapuchę odcedzić pozostawiając odrobinę wody na dnie garnka.
Dodać cebulę z pieczarkami.
Dodać połowę koperku.
Wymieszać.
Chwilę poddusić.
Dodać łyżkę masła.
Dodać resztę koperku.
Wymieszać.
łyżkę mąki rozmieszać z niewielka ilości zimnej wody.
Dodać do kapuchy.
Trochę podgotować pod przykryciem.
Ściągnąć przykrycie by woda odparowała.
SMACZNEGO :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz