piątek, 30 lipca 2021

Duszona kapusta.

 


SKŁADNIKI:

główka kapuchy

pęczek koperku

cebula

pieczarki

masło

mąka pszenna

sól & pieprz


WYKONANIE: 

Kapuchę oczyścić z zewnętrznych liści.

Poszatkować.

Cebulę i pieczarki w kostkę pokroić.

W rondlu rozpuścić masło i podsmażyć cebulę dodać pieczarki.

Smażyć do miękkości.

Kapuchę gotować w osolonej wodzie do miękkości.

Koperek wymyć.

Poszatkować.

Kapuchę odcedzić pozostawiając odrobinę wody na dnie garnka.

Dodać cebulę z pieczarkami.

Dodać połowę koperku.

Wymieszać.

Chwilę poddusić.

Dodać łyżkę masła.

Dodać resztę koperku.

Wymieszać.

łyżkę mąki rozmieszać z niewielka ilości zimnej wody.

Dodać do kapuchy.

Trochę podgotować pod przykryciem.

Ściągnąć przykrycie by woda odparowała.

SMACZNEGO :D



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz