czwartek, 28 kwietnia 2016

Zupa z bakłażana, papryki i pomidorów.



SKŁADNIKI:

bakłażan
2 - 3 pomidory
papryka żółta bądź czerwona bądź obie ;)
cebula
świeży tymianek
ząbek - dwa czosnku
olej bądź oliwa
sól (u mnie tylko morska) & pieprz 

WYKONANIE:
Bakłażana pozbawić pestek i pokroić na kawałki.
Posolić i na chwilę odstawić.
Cebulę  i papryki pokroić w kostkę.
Pomidora pozbawić skórki.Pokroić w kostkę.

Cebulę podsmażyć.

Dodać czosnek i  bakłażana.



Podsmażyć.

Dodać pomidora i paprykę.


Podsmażyć i poddusić pod przykryciem.

Dodać do rosołu.
Na sam koniec dodać tymianek. 

SMACZNEGO :D






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz