piątek, 27 listopada 2015

Zupa dyniowa z kaszą jaglaną.


SKŁADNIKI:
 (u mnie)
rosół
400 gr dyni
2 ziemniaki
czosnek (1-2 ząbki)
cebula,
sól, pieprz, imbir w proszku, kminek, curry, kurkuma
kasza jaglana (może być ryż)
oliwa

WYKONANIE:
Dynię obrać i ziemniaki  pokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę (oczywiście obrać najpierw ;)) i podsmażyć.

Dodać ziemniaki i dynię (można ten etap pominąć i od razu do rosołu). 

Dodać wsio do rosołu.
Dodać przyprawy (nie za dużo lepiej potem spróbować i jak coś doprawić).
Gotować ok 30 min. 

Zblendować.

Dodać ugotowaną kaszę.
 SMACZNEGO :D





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz