piątek, 18 kwietnia 2014

Zupa brokułowo cukiniowa.


SKŁADNIKI:


cebula
 2 ząbki czosnku
ziemniak
1/3 brokułu
1/2 cukinii
litr bulionu warzywnego
75 g sera feta

WYKONANIE:
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić.

Czosnek pokroić.

Dodać do cebuli.
Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę.
Dodać do czosnki i cebuli.
Podsmażać przez 3 minuty.

Cukinię obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
Brokuła podzielić na różyczki


Łodygę obrać i pokroić w kostki.
Wrzucić pokrojone warzywa do rondla i zalać rosołem.
Gotować do miękkości.
Wymieszać z serem feta.
Zmiksować blenderem na gładki krem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz