30 dag wołowiny
10 dag pieczarek
1/2 cebule
2 ogórki konserwowe
150 ml kwaśniej śmietany (przelicznik kulinarny)
pół szklanki rosołu
2 łyżki mąki
1-2 łyżki musztardy
łyżka masła bądź margaryny
sól
WYKONANIE:
Na patelni rozgrzać tłuszcz.
Posypać solą.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki.
Po usmażeniu cebuli i pieczarek do tłuszczu na patelni dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Po usmażeniu cebuli i pieczarek do tłuszczu na patelni dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Do zasmażki wlać bulion i gotować go chwilę nie przerywając
mieszania.
Sos
W osobnym naczyniu mieszamy z musztardą ze śmietaną.
Sos
W osobnym naczyniu mieszamy z musztardą ze śmietaną.
Mięso, cebule i pieczarki wymieszać na patelni dodając 4 pokrojone w plastry ogórki konserwowe.
Zalać sosem śmietanowo-musztardowym.
Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Można podawać z bułką, ziemniakami, ryżem czy kaszą a nawet makaronem.
Można podawać z bułką, ziemniakami, ryżem czy kaszą a nawet makaronem.
Wygląda bardzo smakowicie. Z pewnością dobrze będzie komponowało się z czerwonym winem. Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuń