piątek, 14 września 2018

Pasztet z ciecierzycy.


SKŁADNIKI:

Puszka ciecierzycy
mała cebula 
4 łyżki siemienia lnianego zmiksowanego, bądź pestek z dyni zmiksowanych, bądź pół na pół
marchewka
czosnek (ząbek)
koncentrat pom 3/4 łyżki
łyżeczka oregano, majeranek
sól & pieprz
olej bądź oliwa (zapomniałam do zdjęcia ;) )


WYKONANIE:
Cebule i czosnek obrać.
Pokroić w drobną kostkę.

Zeszklić.
Marchewkę ugotować.
Ciecierzycę odsączyć.

Wszystko do blendera, czyli ciecierzyca, marchewka, koncentrat, przyprawy, len.
Dolać oleju bądź oliwy by nie było za suche (ja na oko, więc nie wiem ile ;))
Zmiksowaćna jednolitą masę.


Keksówkę bądź foremki wysmarować olejem.
Włożyć pasztet.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. 


Piec 40 minut.


SMACZNEGO :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz