środa, 29 sierpnia 2018

Pręga wołowa duszona w sosie cebulowo paprykowym.


SKŁADNIKI:
pręga wołowa
2 cebule
por
mąka ziemniaczana (2 łyżki)
szklanka wody
słodka papryka (łyżka)
sól & pieprz (pół łyżeczki)
Kasza jęczmienna to u mnie, ale można co innego ;)

WYKONANIE:
W misce wymieszać słodką paprykę z mąką ziemniaczaną i pieprzem.

Pręgę umyć i pokroić w plasterki.
Obtoczyć w misce z mąką.

Na patelni rozgrzać olej.
Podsmażyć mięso z każdej strony po minucie.


Podsmażone mięso włożyć do garnka.
Wlać szklankę wody.
Utrzymać średnią moc palnika.

Na pozostałym oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i pora.


Dodać do mięsa.

Posolić.
Przykryć i dusić 1,5 godziny.

SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz