piątek, 28 września 2018

Kurczak z grzybami w cieście francuskim.


SKŁADNIKI:

pierś
grzyby i/lub kurki
ser żółty
ciasto francuskie
sól & pieprz
jajo lub mleko do posmarowania ciasta (zapomniałam do zdjęcia)
grzyby miałam wcześniej zrobione, więc wyglądają jak wyglądają ;)

WYKONANIE:
Pierś pokroić na małe kawałki.
Posolić i poprzpieprzyć.

Podsmażyć.

Grzyby/kurki umyć.
Pokroić na mniejsze kawałki.

Posolić i popieprzyć.
Ugotować w garnku na oleju.

Dodać grzyby jak się robi i z grzybami.

Dodać pierś.

Wymieszać.

Ciasto francuskie pokroić jak na zdjęciu.
Na każdą połówkę położyć kuraka i grzyby na to plasterek sera.

Ponacinać wierzch w 3/4 miejscach.
Posmarować albo mlekiem albo roztrzepanym jajkiem.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Piec 15 - 20 minut.



SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz