SKŁADNIKI:
pierś
grzyby i/lub kurki
ser żółty
ciasto francuskie
sól & pieprz
jajo lub mleko do posmarowania ciasta (zapomniałam do zdjęcia)
grzyby miałam wcześniej zrobione, więc wyglądają jak wyglądają ;)
WYKONANIE:
Pierś pokroić na małe kawałki.
Posolić i poprzpieprzyć.
Podsmażyć.
Grzyby/kurki umyć.
Pokroić na mniejsze kawałki.
Posolić i popieprzyć.
Ugotować w garnku na oleju.
Dodać grzyby jak się robi i z grzybami.
Dodać pierś.
Wymieszać.
Ciasto francuskie pokroić jak na zdjęciu.
Na każdą połówkę położyć kuraka i grzyby na to plasterek sera.
Ponacinać wierzch w 3/4 miejscach.
Posmarować albo mlekiem albo roztrzepanym jajkiem.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Piec 15 - 20 minut.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz