SKŁADNIKI:
Kiszona kapusta (wg uznania, bo to zależy ile kto chce tego zrobić) jak zrobić samemu tutaj
Kiszona kapusta (wg uznania, bo to zależy ile kto chce tego zrobić) jak zrobić samemu tutaj
grzyby suszone i/lub pieczarki (ile kto chce ;) )
1-2 cebule
kminek
ziele angielski
liść laurowy
pieprz w ziarenkach
(3 ostatnie opcjonalnie, ale mi z tym bardziej smakuje)
pieprz w ziarenkach
(3 ostatnie opcjonalnie, ale mi z tym bardziej smakuje)
Makaron „łazanki”
Olej bądź oliwa.
WYKONANIE:
Kapuchę odcedzić i włożyć na nowo do garnka, dodać kminku, ziela i liścia i dusić z 30 minut. (albo po prostu do miękkości)
Grzyby odcedzić (nie wylewać wody) i pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić na małe kosteczki.
Wszystko razem wymieszać i zalać wodą pozostałą z grzybów.
Makaron gotujemy (wg przepisu)
I wsio wymieszać.
Gotowe :D
Smacznego!
Skopiowalam sobie ten przepis i bede robic. Az mi slinka cieknie. Dziekuje za przepis i pozdrawiam, Edyta :-)
OdpowiedzUsuń