środa, 11 maja 2016

Ryba w cieście francuskim 2

SKŁADNIKI:

filety z ryby (dowolna)
ciasto francuskie
papryka czerwona
szczypiorek
ząbek czosnku
koperek
tymianek
sól & pieprz
żółtko
olej bądź oliwa


WYKONANIE:
Wsio umyć.
Paprykę pozbawić nasion i  zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Koperek i szczypiorek posiekać.

Czosnek przecisnąć przez praskę.




Tymianek umyć i obrać z listków (jak są duże poszatkować)



Nalać oliwy.
Dodać czosnek, sól & pieprz.
Wymieszać.

Dodać szczypiorek i koperek i paprykę.

Wymieszać.

Rybę wymyć i posolić.

Włożyć do tego ryb.
Odstawić na 30 min.
Ciasto francuskie rozłożyć.
Pokroić na prostokąty.
Brzegi ciasta wysmarować roztrzepanym jajem.
Na połówkach ciasta bez ryby ponacinać ciut. (zdjęcie)
Na połówkach nie pozacinanych kłaść marynatę.
Na to rybę.
I znowu marynata.
Pozaklejać i brzegi docisnąć widelcem.
Wsio wymazać roztrzepanym jajem.

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Piec ok. 20 minut.


SMACZNEGO :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz