SKŁADNIKI:
szpinak (ja miałam mrożony 450 gr.)
kasza jęczmienna ze 100 gr (niecała szklanka)
jajo
płatki owsiane (z 7 łyżek u mnie orkiszowe,górskie, jaglane, żytnie)
cebula (miałam małe dałam dwie)
po łyżeczce czosnku granulowanego i oregano
sól & pieprz
olej bądź oliwa
WYKONANIE:
Szpinak wymyć.
Podzielić na małe kawałki (można mikserem).
Dodać szpinak.
Przyprawić.
Wymieszać.
Formować kotlety.
Ło matko, ileż zmywania!
OdpowiedzUsuńMimo to przepis wypróbuję, bo produkt finalny smacznie prezentuje się na fotkach.
(A tak na marginesie - czy tylko ja odnoszę wrażenie, że lidlowskie przyprawy są jakby ciut wyprane ze smaku?).
Wcale tak dużo zmywania nie ma ;)
OdpowiedzUsuńCo do przypraw nie zauważyłam. Przeważnie kupuję na zdrowej żywności, ale akurat mi się pokończyły a w LIDLu byłam ;)