piątek, 20 lutego 2015

Kapusta z grzybami i pieczarkami


Można z samymi grzybami, bo chyba to najpopularniejsze, ale ja "zaszalałam" ;)
SKŁADNIKI: 
kapusta kiszona (ile kto chce czy tam ile kto zje ;) )
grzyby suszone i/ lub pieczarki (ilość dowolna)
kminek, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
Opcjonalnie:
cebula

WYKONANIE :
Kapustę i grzyby  ugotować osobno.
Można zostawić wodę z grzybów i dodać do kapuchy po odcedzeniu i chwilę podgotować aż woda wyparuje. Jest to wtedy chyba nawet lepsze ;)

Pieczarki pokroić w kosteczkę i ugotować.

Kapustę i grzyby pokroić.
Wymieszać.
Doprawić do smaku i razem chwile smażyć.
Opcjonalnie:
 Cebulę drobno pokroić i zarumienić na patelni.

Dodać do grzybów i kapuchy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz